Sov bedre – Stress ned: workshop m/Ingrid

Posted: september 25, 2017 By: Comment: 0

Mykgjørende og beroligende yoga i kombinasjon med eteriske oljer. Passer for alle

PROGRAM:

Fredag 27 Oktober kl. 18.00 – 20.30
SOV BEDRE MED YIN YOGA OG ETERISKE OLJER
Kr 375,-

Lørdag 28. oktober kl. 15.00-17.00
BLI KVITT STRESS MED YOGA FOR VAGUSNERVEN
Kr 300,-

Kr 625,- ved samlet påmelding til begge dagene.
Påmelding her!

Sted: JYS Sandnes

Beskrivelse av workshopene:

Fredag:
Sov bedre med Yin Yoga og eteriske oljer
Begynner tankene å kverne så fort du har lagt hodet på puten? Eller våkner du midt på natten og har vanskelig for å sovne igjen? Synes du det er vanskelig å koble helt av? I så fall er du ikke alene. Nesten en halv million nordmenn sliter med søvnen. Vår hektiske hverdag og overstimulerte hjerner hindrer oss i å få kvalitetshvilen vi trenger.

Hvis du kjenner deg igjen eller bare har behov for å roe ned tankemylderet, kan du med fordel bli med på denne workshopen hvor vi benytter eteriske oljer og yin yoga for å oppnå bedre søvn og redusere uro, angst og spenninger i kroppen.

På workshopen vil du få en kort innføring i eteriske oljer og oppleve de terapeutiske og helende egenskapene disse kan gi kombinert med en meditativ yin yoga praksis. Vi bruker tid og tilstedeværelse på å komme inn i stillingene og blir værende fra tre til fem minutter. Dette gir oss en ypperlig mulighet til å observere sinnet og registrere det som foregår inni oss.

Workshoppen inneholder:
– Innføring i eteriske oljer og hvordan bruke dem til å sove bedre
– Pranayama (pusteteknikker)
– Meditasjon
– Eteriske oljer som promoterer kvalitetssøvn
– Kveldsrutine for å roe ned og sove bedre
– 90 minutters yin yoga praksis for bedre søvn
– Dyp avspenning
– Bonus! Det vil også bli gitt andre søvntips og magiske triks slik at du forlater workshopen med et helt arsenal av teknikker å velge i

Ta med en venn eller venninne og lull deg inn en søvndyssende drømmeverden av yoga og eteriske oljer

Lørdag:
Bli kvitt stress med yoga for Vagusnerven

Trøtt og sliten? Fort stressa? Dårlig humør og fordøyelse?  Da er det fullt mulig at du har en ubalansert vagusnerve. Hvilken nerve sa du? Jo, vagusnerven. Den lengste nerven i kroppen som har innvirkning på våre vitale organer som tarmene, hjertet og lungene.

Kronisk smerte, betennelse i kroppen, langvarig fysisk og emosjonelt stress, angst og depresjon er alle tilstander som kan være knyttet til dårlig vagusfunksjon.

Denne fantastiske nerven er nøkkelen til det parasympatiske nervesystemet og påvirker pusten, fordøyelsen og hjerterytmen din, som har mye å si for din mentale og fysiske helse. Den gode nyheten er at vi kan “stemme” denne magiske nerven ved riktig bruk av pust, chanting og yogastillinger.

Gjennom mykgjørende og beroligende yogasekvens, lydmeditasjon, chanting, og utvalgte eteriske oljer (valgfritt) vil du lære om vagusnerven og hvordan den samsvarer med vårt følelsesliv samt vår mentale og fysiske helse.

Ved å balansere vagusnerven stimulerer vi våre indre systemer til å roe ned, tilføre kroppen energi og gi økt følelse av velvære i kropp og sinn.

Økten inneholder:

– Enkle yogaøvelser (Hatha og yin yoga) myntet på å stimulere vagusnerven til å redusere stress og øke indre ro

– Rensende pranayama (pusteteknikker)

– Lydmeditasjon

– Utvalgte eteriske oljer som promoterer ro og dyp avspenning (valgfritt)

– En kjølig overraskelse

– Dyp avspenning

Passer for alle nivå. Skånsom og rolig yoga som også passer for de med skade.

Her kan du lese mer om hvordan yoga og vagusnerven samsvarer: