Teacher Training – 75 timer

Posted: januar 9, 2019 By: Comment: 0

75 HOUR TEACHER TRAINING (JY75) 

Jivamukti Yoga® lærerutdanningen (75 og 300 timer) er designet for å gi deg en oppskrift på hvordan du kan inkorporere fysiske, psykologiske, åndelige og mystiske aspekter av yoga i det moderne liv, uten å miste av syne det universelle målet med enhver yogapraksis: Frigjøring. Jivamukti Yoga® fokuserer på et ikke-dualistisk livssyn – det at vi alle er forbundet med hverandre. Dette vekker et behov i utøveren for å beskytte miljøet og alle dyrene og plantene som deler planeten med oss. Med deg på veien får du ferdigheter som hjelper deg å nå de målene for deg selv, og til å motivere andre til å leve i harmoni med planeten.

KURSDATOER 2024:

Høsten 2024 vil 75-timers lærerutdanningen gå over tre helger:
fredag-søndag 13. – 15. september
fredag-søndag 18. – 20. oktober
torsdag-søndag 14. – 17. november


FOR HVEM PASSER JY75?

 • Du vil ta yogapraksisen din til et dypere nivå.
 • Du er interessert i Satsang – det å tilbringe tid med likesinnede mennesker som er interessert i din og sin egen åndelige utvikling.
 • Studenter som er interessert i å se yogapraksis fra lærerperspektivet.
 • Du er interessert i å ta 300-timers Jivamukti Yoga lærerutdanningen, men vil gjerne ha mer erfaring med Jivamukti Yoga og Jivamukti-metoden før du registrerer deg for 300-timers programmet.
 • Du har tatt 200-timersutdanning et annet sted, og ønsker å dykke dypere inn i yogaens lære og få mer kunnskap om Jivamukti-metoden.
 • Du er en Yoga Alliance-sertifisert yogalærer og du trenger ‘Continuing Education’-kreditt (NB! Tilgjengeligheten av CE-kreditter kan variere fra studio til studio)
 • Du er en 300-timers sertifisert Jivamukti-lærer som ønsker å utdype dine ferdigheter og kunnskaper på en praktisk måte.


NØDVENDIGE KVALIFIKASJONER

1) PRAKSIS:

Søkere må ha praktisert Jivamukti Yoga Spiritual Warrior-klassen minst 10 ganger i løpet av de siste 6 månedene, før programmet starter, og kunne dokumentere dette. Dokumentasjon kan gis på ulike måter, gjennom kunderegistre, eller en logg med datoer og lærerens signatur. Hvis du ikke kan delta på timer med en lokal Jivamukti-lærer, inviterer vi deg til å få tilgang til våre Spiritual Warrior-klasser online.

2) LESEPENSUM:

Studentene må gjøre seg kjent med og ha kopier av følgende 5 publikasjoner:

 • Jivamukti Yoga: Practices for Liberating Body and Mind, av Sharon Gannon og David Life.
 • Yoga Assists, av Sharon Gannon og David Life
 • Yoga and Veganism, av Sharon Gannon
 • Jivamukti Chant Book, av Sharon Gannon og David Life
 • The Magic 10 and Beyond, av Sharon Gannon


HVA SKAL MAN TA MED

 • Notatbok for å ta notater og føre dagbok
 • Skriveutstyr
 • Yogamatte, to blokker, et yogabelte og et yogateppe. (Holdes Kurset på et Jivamukti-senter, vil dette være tilgjengelig for utlån.)
 • En krukke/tube med Jivamukti China Gel og en flaske Jivamukti Lotion.
  * Merk: Det er en god ide å sette navnet ditt på alle dine ting.

KURSAVGIFT

PRIS:

Kr 20000,- inkl. Jivamukti Yoga 75hr Teacher Training Student Workbook
10% EARLY BIRD-RABATT ved påmelding innen 01. juni 2024; kr 18000,-
Påmelding:
send epost til terese@jivamuktiyoga.no

Depositum
For å reservere plass kan du betale et ikke-refunderbart-depositum på kr 9000,- Du er sikret din plass når depositum er betalt.
Siste del av kursavgiften må betales innen 15. august 2024 for å få delta på Teacher Trainingen.

Betaling av kursavgiften skal skje ved påmeldingen til programdirektøren på vertssenteret via senterets betalingssystem/faktura.

Hvis kandidaten ønsker å ta 300-timers Jivamukti Yoga Teacher Training (JYTT) etter vellykket gjennomføring av JY75, gjelder følgende refusjoner og rabatter:

Innen ett år: 100% av kursavgiften for JY75 i avslag på avgiften for JYTT 300hr
Innen to år: 50% av kursavgiften for JY75  i avslag på avgiften for JYTT 300hr
Etter to år: ingen avslag i avgiften for JYTT 300hr

Vi tar forbehold om minimum 10 påmeldte deltakere for at det gjennomføres 75hr TT. Betaling vil bli refundert ved avlysning av kurs.

Vennligst merk: Studieavgiften inkluderer ikke testklassen, som må være bestått for å bli autorisert til å undervise i Jivamukti Spiritual Warrior-klassen på Jivamukti-skoler og andre studioer.

PENSUM

Introduksjon:

Læreplanen representerer 5 moduler. Hver dag i hver  modul* inneholder følgende elementer i denne rekkefølgen:

Chanting/ meditasjon/ diskusjon [total tid 50 min.- 1 time]
Asanapraksis/ praktisk leksjon [total tid 2 timer]
Sesjon/ øving [total tid 2 timer]
Oppsummering  [total tid 0,5 timer.]
Hjemmearbeid [total tid 2 timer]

Total tid per dag: 7,5 timer.

* Merk: Modul 5 kan ha en litt annen tidsplan for å gi tid til den endelige vurderingen og avslutningsseremoni.

HVA SKJER HVIS JEG GLIPP AV EN DEL AV UTDANNINGEN?

For alle timer/økter/deler av dette kurset er det avgjørende at du møter opp i tide. Det vil ikke være noen (delvis eller full) refusjon av kursavgiften hvis du går glipp av noen av kursene. Hovedkravet for å fullføre opplæringen og motta sertifikatet er at du må “møte opp” og “være tilstede” og engasjert på alle økter, fullføre alle lekser, lære sekvensen og delta i den endelige gjennomgangen. Vær oppmerksom på at deltakelse vil bli loggført, og et fullført-diplom vil kun bli utstedt hvis du deltar på alle 75 timene av dette kurset.

SERTIFISERING / AUTORISASJON / TESTKLASSE

Etter at du har gjennomført 75-timers utdanningen, vil du få utstedt et diplom som sier at du har gjennomført 75-timers grunnleggende opplæring i Jivamukti Yoga-metoden, nemlig hvordan du underviser Jivamukti Spiritual Warrior-klassen.

Testklasse/Autorisasjon:
Hvis du ønsker å motta autorisasjon til å undervise en Jivamukti Spiritual Warrior-klasse på Jivamukti-skoler og andre studioer, uten å ta hele 300 timers Jivamukti-læreropplæringen, må du bestå en testklasse. Testklassen er ikke en audition; den demonstrerer din totale kunnskap om rekkefølgen og ferdighetene i å gi verbale stikkord og praktiske assisteringer i en live klassesetting.

For denne testklassen, som må bestås innen ett år etter fullført 75-timers opplæring, må du betale en ekstra eksamensavgift, som varierer fra studio til studio. Hvis du består denne testklassen, vil du bli utstedt et annet skriftlig sertifikat som sier at du er nå autorisert til å undervise i en Jivamukti Spiritual Warrior time.

FOR MER INFO ta gjerne kontakt med Program Director for Continuing Education Stavanger: Terese Arildsdatter Riis
e-post: terese@jivamuktiyoga.no